طبق گزارش رسیده، طی مراسمی در تورنتو، از بانو رخشان بنیاعتماد و فعالیتهای این کارگردان ایرانی تجلیل به عمل آمد.
این شب تقدیر که توسط گروه هنری موجنو به مدیریت عارف محمدی و با همکاری پژهشکده ایرانشناسی الهه امیدیار (دانشگاه تورنتو) برگزار شد با حضور ایرانیان کانادا بهویژه هنرمندان ساکن تورنتو و مونترال روبرو بود.
در این مراسم، رخشان بنیاعتماد ضمن تقدیر از برگزارکنندگان گفت: باید سپاسگزار کسانی باشم که صدای من را نمیشنوند، شخصیتهایی که درد ورنجهایشان در طول نزدیک به ۵ دهه الهامبخش من برای بازگویی روایتهایشان بوده است. آفاقها، نرگسها، نوبرها هرکدام از این شخصیتها برگرفته از جمع کثیری بودند که در طول پژوهش با آنها زندگی کردم و روایتهایشان دستمایه ساخت فیلمهای من شد، و همیشه خودم را مدیون آنها میدانم. هرچند روایت درد آنها زخمهایی است که تا همیشه با من ماندگار است.
وی افزود: متاسفانه شاهد هستم نمونههای مشابه شخصیتهایی که ۲۰ سال پیش بهسراغشان رفتم، اکنون زندگی بهمراتب سختتر و تلختری دارند و این زخمهای دل من را همیشه تازه نگه میدارد.
وی ضمن قدردانی از گروه مستقل موجنو و همکاری پژوهشکده ایرانشناسی الهه امیدیار گفت: امشب همکاران و دوستانی را دوباره دیدم که بسیاری از خاطرات برایم زنده شد و از دیدنشان بسیار به وجد آمدم، جداییهای ناخواسته و پراکندهشدنهای نخواسته. قدر این حضور را میدانم.
عارف محمدی، مدیر گروههنری موجنو با بیان اینکه تاریخ ما جدای از قدردانی از افراد برجسته از بی مهریها نیز نسبت به پیشگامان و چهرههای اثرگذار خالی نبوده، گفت: آوانس آوگانیانس پایهگذار سینمای داستانی در ایران و عبدالحسین سپنتا سازنده پنج تا از نُه فیلم آغازین تاریخ سینما سرانجام تلخی داشتند. یا صدیقه سامینژاد (روحانگیز) اولین بازیگر زن ایرانی که پس از بازی در فیلم دختر لر مورد خشم و غضب متعصبانی قرار گرفت که سینما را فاسد میدانستند و باقی عمر را با تنگدستی و انزوا گذراند
وی افزود: امشب اما گردهم آمدیم تا روی دیگری از فرهنگ کشورمان و آن وجه قدرشناسی از تلاشهای هنرمندان برجستهمان در زمان حیاتشان را نشان دهیم و از بیش از پنج دهه کارنامه سینماگری قدردانی میکنیم که کارهایش به نوعی بیان موضوع عدالت اجتماعی و مشکلات قشرهای آسیب پذیر جامعه بوده است.اگر بخواهم شخصیت فردی ایشان را در یک جمله توصیف کنم باید به نیلوفر آبی تشبیه کنم، گلی که در مرداب میروید اما رو به روشنایی دارد و نمادی است از اینکه در محیط نامساعد هم میتوان زیبا زیست.
سپس پیام صوتی اختصاصی فاطمه معتمدآریا برای مراسم بزرگداشت رخشان بنیاعتماد در تورنتو پخش شد.
همچنین دکتر محمد توکلی مدیر پژوهشکده ایرانشناسی دانشگاه تورنتو، دکتر خاطره شیبانی استاد ادبیات و زبانشناسی در دانشگاه یورک، نیوشا کیزاد پژوهشگر دانشگاه تورنتو، و محمدمهدی دادگو تهیهکننده سینما و تلویزیو ن سخنانی در بزرگداشت این کارگردان شهیر و زوایای حرفهای، اخلاقی و هنری او پرداختند.
در خلال سخنرانیها کلیپهایی از گزیده فیلمهای مستند و داستانی رخشان بنی اعتماد پخش شد و بخشی هم به موسیقی زنده با آواز کلاسیک کیمیا افخمی هنرمند جوان اختصاص داده شد.
در این مراسم ابتدا «قصهها» آخرین فیلم داستانی رخشان بنیاعتماد اکران شد.
در پایان نیز از سوی دانشگاه تورنتو و گروه موجنو تندیس نیمقرن فعالیت هنری به رخشان بنی اعتماد تقدیم شد.
هنرمندانی چون جهانگیر کوثری، محمدمهدی دادگو، جمشید حیدری، ژاله صادقیان، صفی یزدانیان، مصطفی خرقه پوش، محمد یعقوبی و آیدا کیخایی به عنوان مهمان در این مراسم حضور داشتند.
گروه هنری موج نو دو روز قبل از برگزاری مراسم بزرگداشت ، کارگاهی تحت عنوان انتقال تجربه در زمینه فیلمنامه نویسی و کارگردانی با رخشان بنی اعتماد در تورنتو برگزار کرد. https://cinemaideal.ir/vdch.mnkt23nqvftd2.html