۰
plusresetminus
یادداشتی درباره «پیرپسر»

روایتی نو از تقابل انسان و شیطان

اکتای براهنی از جمله فیلمسازانی است که رگ و ریشه ادبی داشته و در دو فیلم اش نیز این موضوع کاملا مشهود است.
روایتی نو از تقابل انسان و شیطان
اکتای براهنی از جمله فیلمسازانی است که رگ و ریشه ادبی داشته و در دو فیلم اش نیز این موضوع کاملا مشهود است.پیرپسر که تنها در یک سانس برای اهالی رسانه به نمایش درآمد، از این منظر فیلم درخشان و قابل بحثی است. فیلمی با مدت زمان بالای سه ساعت که به شکل حیرت انگیزی سرحال و جذاب بوده و به هیچوجه تماشاگر خود را خسته نمی کند. 
بخش مهمی از آن به فیلمنامه مفصل آن بازمی گردد که ابتدا مثلث شخصیت های اصلی خود را ترسیم کرده و سپس وارد قصه می شود.
شخصیت پردازی کلیدی ترین وجه فیلمنامه پیرپسر است که پایه اصلی موفقیت آن به حساب می آید. به ویژه غلام که یکی از بهترین شخصیت های شکل گرفته در دو دهه اخیر سینمای ایران به حساب می آید. شخصیتی خاکستری که هر چه می گذرد بر تیرگی آن اضافه می شود. در طرف دیگر علی و رضا قرار دارند که اولی نقش پررنگ تری در پیشبرد داستان داشته و تماشاگر با او بیشتر همذات پنداری می کند. رضا شخصیت بیرونی تری داشته و بخشی از شوخی های سیاه فیلم بر مبنای او و رابطه اش با غلام شکل می گیرد. براهنی در عین حال از شخصیت های مکمل هم غافل نشده است که نمونه آن را در دوست سمسار غلام می بینیم.
به لحاظ کارگردانی، فیلم چند سروگردن از فیلم های حاضر در بخش مسابقه جشنواره امسال بالاتر می ایستد. جزییات نقش مهمی در پیرپسر داشته و براهنی وسواس فوق العاده ای در کارگردانی آن به خرج داده است. گذشتن بیش از دو سوم فیلم در فضاهای داخلی بدون آن که تماشاگر خسته شود، حاصل دکوپاژ درخشان فیلمنامه و تسلط روی ریتم درونی آن است.
پیرپسر به لحاظ بازیگری نیست از سطح استانداردهای سینمای ایران فراتر رفته و یکی از نقاط قوت آن به حساب می آید. حامد بهداد پس از چند حضور در فیلم های بی ارزش و تجاری، بالاخره سر جای درست خود قرار گرفته و شخصیت علی را به یکی از فرازهای کارنامه کاری اش تبدیل کرده است. با یک بازی به اندازه و درست. ولی زادگان هم که پیش از این بیشتر با سریال ها شناخته شده، رضای پیرپسر را عالی از کار درآورده و با وجود وجوه بیرونی نقش، از آن بیرون نزده است‌. اما شاه نقش فیلم متعلق به حسن پورشیرازی است. بازیگر کمتر قدر دیده ای که در نقش غلام به سطح استانداردهای بازیگری جهان رسیده و مهیب بودن آن را عالی به تصویر کشیده است.
پیرپسر جزو بهترین فیلم های سال های اخیر سینمای ایران است که امیدواریم موانع از سر راه نمایش عمومی آن برداشته شده و دوستداران سینمای ایران از تماشای آن روی پرده نقره ای بی نصیب نمانند.

بابک جوادی https://cinemaideal.ir/vdcg.t9trak9uzpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما