وقتی صحبت از عروسک میشود، بیشتر آدمها یاد اسباب بازیهایی میافتند که کودکان به دست میگیرند، اما همیشه اینگونه نیست. کودکی دهه ۵۰،۶۰،۷۰،۸۰ و حتی دهه۹۰ با عروسکهایی شکل گرفته که هدفشان آموزش در کنار سرگرمی بوده، حتی گاهی اوقات این برنامهها برای بزرگسالان هم جذاب است.
کلینت ایستوود بازیگر، نویسنده و کارگردان که با درخشش در فیلمهای وسترن همچون «خوب، بد، زشت» و «به خاطر یک مشت دلار» خود را به عنوان شاخصترین بازیگر تاریخ سینمای وسترن تثبیت کرد، در سن ۹۲ سالگی با بازی در فیلم «ماچوی گریان» همچنان آقای جذاب سینمای وسترن و ستاره هالیوود شناخته میشود.
اینجا هم بشیرسازان، همچون اکثر خودروسازان محصولات بنجل خود را با ابزار فریبکاری در برنامههای پر زرق و برقی چون «عصر جدید» به مردم قالب میکنند، اما در یک بزنگاه همه چیز فرو میریزد.
او که در کودکی پا به کانون پرورش فکری کودک و نوجوان گذاشته، در دهه شصت کار خود را با کارهای موفقی همچون: شهر موش ها آغاز کرده و به موازات آن در مقام بازیگر در آثار سینمایی هم حضور پیدا کرد.
سعید حسینی
۱۵۰ میلیارد تومان فروش و ۱۵ میلیون مخاطب کارنامه فیلمهای اکران شده جواد عزتی تا امروز است. اغلب بازیگرانی که به این آمار می رسند با بازی در یک ژانر بخصوص توجه مخاطبان را جلب کردهاند و فیلمهای متفاوتشان نتوانسته به موفقیتی برسد. در مقابل بازیگرانی هم داشتهایم که توانستهاند در چند ژانر ...
سعید حسینی: برخی بازیگران، ذاتا کاریزماتیکاند. بازیگرانی که تنها «نقشِ اول» به آنها میاید و حتی نقشهای فرعیِ روی متن را، با کاریزمای منحصر به فرد خود، و با شمایلِ خودساختهشان، در خروجیِ آثار، تبدیل به نقش مهم و محوری میکنند.
برخی بازیگران نیز، شباهتشان با محیط، صفر است. از آن جهت که نه شبیه به شمایلِ گذشته...
سعید حسینی: اپیزود آخر «قصهها»ی رخشان بنیاعتماد، از موثرترین عاشقانههای دههی ۹۰ سینمای ایران است. عاشقانهای امروزی، پُرکشش، دیریافت و بلندپرواز. اثر کارگردانی که در زمان ساخت آن، وارد مرز ۶۰ سالگی زندگیاش شده بود و با این حال، آنچنان دیالوگهای جاندار و پینگپنگیاش را ماهرانه و متناسبِ ...
سعید حسینی: نوید محمدزاده... بازیگری با کاریزمایی جاهطلب، شمایلی پیشرو و سختکوشیِ مدام، و از مهمتر: انتخابِ نقشهای دقیق و سنجیده. بازیگری که هرچند مقابل دوربین، خودآگاه و تکنیکمحور است، اما در همان حال، مرز مابینِ خودآگاه و ناخوادآگاه و تکنیک و غریزهی خود را، آنچنان ماهرانه درآمیخته و بالانس کرده است که همیشه، معجونی از ...
سعید حسینی؛ «قرمز»، پنجمین فیلم سینمایی هدیه تهرانی است. بازیگری که در سال ۷۵، با شمایلی سرد و سنگی، و با غرور و تَبختُری قاجاری، وارد سینمای ایران شد و به سرعت در آن زمان، تبدیل به بزرگترین شمایلِ زنِ مُدرنِ شهریِ سینمای پس از انقلاب گشت. بازیگری که تصویر رسمیِ صداوسیما و سینمای دههی ۶۰ ایران از «زن» را، فروپاشید.
صداوسیما ...
سعید حسینی: احمدرضا احمدی میگوید: «ابراهیم گلستان روزی به من گفت که جذام، فقط جسمی نیست، روحی هم هست. من مردی را دیدم که به مدت ۲۰ سال در کافه فردوسی در گوشهای سرگرم حل کردن جدول بود!».
ابراهیم گلستان در «خشت و آینه» (دهمین اثر تصویریاش به عنوان کارگردان، تهیهکننده، مستندساز) نقش...
بابک جوادی؛ در مدت دو سالی که کرونا جهان را تحت تاثیر خود قرار داده، سینما بیش از سایر هنرها آسیب جدی دیده و به آن خسارتی هنگفت وارد شده که هنوز هم آثار و عوارض آن در محصولات سینمای جهان به چشم می خورد، به موازات این موضوع، پلتفرم های آنلاین رشد چشمگیری کرده و سود قابل توجهی را نصیب سرمایه گذاران این حوزه کردند.
اتفاقی که در ایران نیز رخ داده و ...
علی ملاصالحی
آنچه در نظر اول کاملا مشخص است این است که «قورباغه» از جنس سایر سریالهای معمول شبکه خانگی نیست. تفاوتی که ریشه در دو عنصر بسیار مهم دارد: اولی جایگاه تازهای هست که قورباغه در بازار ایجاد کرده: تا پیش از این سریالهای نمایش خانگی یا کمدیها بودند یا ملودرامهای خانوادگی که صداوسیما و سریالهای ...
یادداشتی از علی ملاصالحی
.
یکی از مشکلات اساسی در محصولات سینمایی و تلویزیونی ایران، بحث ارزشیابی واقعی آثار است. سالهاست که اتهام جهتگیری و سوگیری رسانهها و منتقدان وجود دارد که باعث میشود با وجود تعداد زیادی رسانه، روزنامه، مجله و سایت سینمایی، هنوز نتوان با قدرت و آمار از محبوبیت یک سریال در میان عامه مردم و کیفیت آن صحبت ...
یادداشتی از علی ملاصالحی
.
چطور میتوان درباره تاریخ فیلم ساخت؟ به این سوال دقت کنید، منظور فیلم ساختن درباره یک واقعه تاریخی نیست. منظور خودِ مفهوم تاریخ است. تاریخ نه الزاما به معنای پاسخ به این سوال که «چه اتفاقی» افتاده، بلکه بیشتر پاسخ به این سوال که «چرا» و «چگونه» چنین اتفاقی افتاده ، می...
در طول تاریخ برگزاری جشنواره کن تاکنون ۱۰ سینماگر ایرانی بر مسند داوری فیلمهای این جشنواره نشستهاند که نیمی از این داوریها در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی رقم خورده است.
هوتن شکیبا کـه سه فصل سریال پرمخاطب «لیسانسهها» را در کارنامه دارد و با «شبی که مـاه کامل شد»، «ابـلـق»، «تـی تـی» و «ملاقات خصوصی» در دوره ۳۷، ۳۹ و ۴۰ جشنواره فجر حضور پرسروصدایی داشته است، با کارنامهای موفق در سینما و تلویزیون، این روزها در جمع میزبانان «مهمونی» به عنوان صداپیشه عروسک «بچه» با تکیهکلام دلنشین «تو رو خدا!» حضور دارد.
فاطمه معتمدآریا، ایرج طهماسب، حمید جبلی، مرضیه برومند، هومن حاجیعبداللهی، هادی حجازیفر و هوتن شکیبا از هنرمندانی هستند که در آغاز، در نمایشها و برنامههای عروسکی حضوری فعال داشتند و اینک در دیگر عرصهها، به شهرت رسیدهاند.