۰
plusresetminus
یادداشتی درباره «شه سوار»

یک کمدی روستایی موفق

کمدی روستایی به عنوان یکی از زیرشاخه های سینمای کمدی، عمری طولانی در سینمای ایران داشته که  همچنان فرمول های خاص آن در جذب تماشاگر تا حدود زیادی جواب می دهد. برای مثال می توان به کمدی هایی نظیر: «اتوبوس» و «ساوالان» از ساخته های یدالله صمدی در کنار نمونه های تازه تری همچون: «خجالت نکش» به کارگردانی رضا مقصودی و «شه سوار» ساخته حسین نمازی اشاره کرد.
یک کمدی روستایی موفق

                                       
نمازی پس از تجربه موفق «شادروان»، بار دیگر سراغ قصه ای با محوریت مرگ رفته و از آن به عنوان هسته مرکزی فیلمنامه بهره گرفته است. آن هم در فضای روستایی در حومه شهر  که شخصیت های اصلی آن از راه فروش محصولات مرتبط با الاغ از شیر تا عنبرنسارا امرار معاش می کنند.

در پرده نخست، تماشاگر با شخصیت های یاد شده از شیرزاد و برادرش یحیی تا پدرشان خدمت و... آشنا شده و داستان خیلی زود به نقطه عطف نخست با محوریت مرگ می رسد. آن هم در حالی که دو خانواده در حال تدارک مراسم ازدواج دو جوان پس از تعویقی پنج سال هستند.

باور خرافی مردم روستا به بدشگونی این ازدواج، یکی از تم های فرعی فیلمنامه شه سوار به حساب می آید که شیرزاد را به تکاپو برای مخفی نگه داشتن مرگ یکی از عزیزان خانواده و برگزاری عروسی وادار می کند. نیمه میانی شه سوار اختصاص به همین تلاش و خبردار شدن بیشتر مهمان ها اختصاص دارد که رگه های کمدی سیاه شه سوار را پررنگ تر می کند. به ویژه جایی که خدمت حضور تاثیرگذارتری در روند پیشبرد داستان ایفا کرده و نقطه عطف بعدی رقم می خورد.

حسین نمازی در «شه سوار» بیش از هر چیز روی فرمول های امتحان پس داده فیلم قبلی اش شادروان مانور داده که تنها بعضی از آنها جواب داده است. تعدد شخصیت ها که تعداد زیادی از آنها صرفا تیپ محسوب می شوند، نقطه قوت فیلمنامه شه سوار به حساب می آید که برخی از آنها در متن شوخی های بامزه فیلم حضور دارند. از میان شخصیت های اصلی نیز شیرزاد و خدمت بهتر از بقیه از کاردرآمده و در بافت قصه جا افتاده اند. همین طور یحیی که دهن لق بودنش به خلق چند شوخی جذاب ختم شده است.

نمازی مقدمه خوبی هم برای «شه سوار» در نظر گرفته که در عین حال به پایان فیلم پیوند می خورد و به لحاظ دکوپاژ و قاب بندی کیفیت خوبی دارد. او در انتخاب بازیگران نیز طیف متنوعی از آنها را در کنار هم قرار داده که از میان آنها هادی کاظمی و عباس جمشیدی فر موفق تر عمل کرده اند که می توان به آنها عزت الله رمضانی فر را در نقشی کوتاه اضافه کرد. به خصوص کاظمی که در اجرای شوخی ها به بهترین شکل زمان بندی رعایت کرده و در متن بخشی از شوخی های درخشان «شه سوار» قرار دارد. در بین بازیگران زن فیلم نیز گیتی قاسمی به خوبی در قالب نقش فرو رفته و کاملا باورپذیر جلوه می کند.

«شه سوار» در بین کمدی های متعددی که این روزها روی پرده می روند، کمدی متفاوت و خوش ریتمی است که قصه خود را به خوبی روایت کرده و تماشاگرانش را راضی نگه می دارد.

منصوره بسمل https://cinemaideal.ir/vdci.3a5ct1ayybc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما